Hakkımızda

Moleküler Tıp Anabilim Dalı, temel ve klinik bilim alanlarının örtüştüğü konularda eğitim-öğretim ve araştırma yapmak amacıyla kurulmuştur. Anabilim dalımız, hastalıkların oluşumu, önlenmesi, tanı ve tedavilerinin hücresel ve moleküler mekanizmalarının açığa kavuşturulması ve bu alandaki translasyonel araştırmaları yürüten bir multidisipliner bilim dalıdır.

Moleküler Tıp Anabilim Dalı bünyesinde, Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Genetik, Mikrobiyoloji, Fizyoloji, Farmakoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Patoloji,  Biyofizik Anabilim Dalları yanı sıra Temel Onkoloji, İç Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalları, moleküler ve hücresel düzeyde özellikle uygulamaya yönelik ve hasta hizmetine katkı sağlama potansiyeli olan temel ve klinik araştırmalar sürdürmektedir. Ayrıca yurtiçi ve yurtdışı paydaşlarımızla ortak çalışmalar yürütülmektedir.

ANABİLİM DALI ÖĞRETİM ÜYELERİ

Prof. Dr. Oğuz ALTUNGÖZ  (AD. Başkanı)

Prof. Dr. Gül Hüray İŞLEKEL

Prof. Dr. Ayfer ÜLGENALP

Prof. Dr. Erdener ÖZER

Prof. Dr. Ahmet Merih BİRLİK

Prof. Dr. Nur ARSLAN

Prof. Dr. Ahmet Okay ÇAĞLAYAN

Prof. Dr. Serkan YENER

Doç. Dr.Zahide ÇAVDAR

Doç. Dr. Yasemin SOYSAL

Doç. Dr. Gamze TUNA

Dr. Öğr. Üyesi Mehtap YÜKSEL EĞRİLMEZ

Dr. Öğr. Üyesi Özlenen ŞİMŞEK PAPUR

YURT İÇİ VE YURT DIŞI PAYDAŞLARIMIZ

Dr. Miral Dizdaroğlu, National Institute of Standards and Technology (NIST), Biomolecular Measurement Division, MD, A.B.D.

Dr. Betül Kırdar, Boğaziçi Üniversitesi, Kimya Mühendisliği Bölümü

Erasmus işbirliğimiz olan üniversiteler

ăn dặm kiểu NhậtResponsive WordPress Themenhà cấp 4 nông thônthời trang trẻ emgiày cao gótshop giày nữdownload wordpress pluginsmẫu biệt thự đẹpepichouseáo sơ mi nữhouse beautiful